Презентація навчального проєкту щодо правил ведення війни українською  армією

Презентація навчального проєкту щодо правил ведення війни українською армією

Укрінформ
24 травня, 13:30 -  презентація навчального проєкту щодо правил ведення війни українською  армією.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери: Андрій Островський -  начальник Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ; Олександр Мотузяник  - речник Міністерства оборони  України;  В’ячеслав Раєвський -  управління стратегічних комунікацій.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 13:00 24 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

Українська армія виконує норми Женевських конвенцій, а російська федерація їх ігнорує - речник МОУ

Українська армія з перших днів бойових дій виконує всі необхідні норми і принципи Женевських конвенцій, а російська федерація навпаки усіляко їх ігнорує, про що свідчать численні факти порушень правил і звичаїв війни російськими загарбниками.

Про це у Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник під час презентації навчального проєкту щодо правил ведення війни українською армією.

«Війна росії проти України показала всьому світу відчутну різницю між Збройними силами України, як армією демократичної держави, і окупаційною ордою російської федерації. Однією з ознак європейських країн є виконання міжнародного гуманітарного права. Українська армія з перших днів бойових дій виконує всі необхідні норми і принципи Женевських конвенцій, а російська федерація навпаки усіляко їх ігнорує, про що свідчать численні і факти порушень правил і звичаїв війни російськими окупантами,, - заявив Мотузяник.

Він акцентував увагу на тому, що Збройні сили України мають відповідну правову базу, яка враховує всі міжнародні норми.

"Для ЗСУ міжнародне гуманітарне право не є чимось новим. Ще у 2017 році Міноборони затвердило відповідний наказ, яким було введено в дію всі норми і правила міжнародного гуманітарного права. Цей документ містить в повному обсязі вимоги чотирьох основних Женевських конвенцій. Є також відповідна нормативна база у Генеральному штабі. Виконання правил війни всіма військовослужбовцями вимагають і військові статути ЗСУ. Нині ми вчергове хочемо нагадати ці правила і поширити їх серед українських військовослужбовців», - сказав Мотузяник.

Він також додав, що Міністерство оборони, як учасник цього проєкту, надасть всю необхідну допомогу і підтримку.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

ЗСУ запускають навчальний проєкт щодо правил ведення війни українською армією

Збройні сили України запускають навчальний проєкт щодо правил ведення війни українською армією, у рамках якого передбачено повноцінний цикл занять військовослужбовців, програми на радіо і виготовлення 20 відеороликів про правила війни.

Про це під час презентації відповідного навчального проєкту у Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомили начальник Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача ЗСУ Андрій Островський та фахівець управління стратегічних комунікацій В’ячеслав Раєвський.

«Розв’язавши криваву війну проти України, російська федерація вчиняє дії, які не мають виправдання ні з військової, ні з моральної точки зору: вбивства цивільного населення, обстріл дитсадків, лікарень, житлових масивів, застосування крилатих ракет по цивільному населенню, розстріл шкільних автобусів... Всі ці злочини не мають строку давності і щодо них немає амністії. Ми цим проєктом хочемо привернути увагу міжнародної спільноти до цинічного та систематичного порушення російською федерацією норм міжнародного гуманітарного права та людської моралі. Воєнні злочинці мають постати перед міжнародним судом та понести найсуворіше покарання за спричинені українському народу страждання", - сказав Островський.

Він додав, що проєкт передбачає повноцінний цикл занять військовослужбовців, а також цикл програм на радіо Армія-FM та висвітлення цієї діяльності для міжнародної аудиторії. Планується розширене обговорення застосування норм міжнародного гуманітарного права. Важливою складовою проєкту є виготовлення і демонстрація відеоматеріалів.

«Проєкт передбачає створення близько 20 відеороликів, у яких будуть показані основні так звані правила війни, що є синонімом міжнародного гуманітарного права. Кожен ролик буде присвячений певному правилу і матиме дві частини. Спочатку буде теоретична частина з поясненнями норм міжнародного гуманітарного права, з витримками з Женевських конвенцій. А у другій частині роликів будуть виступати експерти – керівники виконавчих органів влади, органів військового управління, військовослужбовці, волонтери, медики. Інколи ми зустрічаємось з певним скептицизмом: якщо росіяни не виконують ці норми, то чи варто їх виконувати нам? Звісно, можна подумати, що правила війни можна порушити, але наслідки можуть бути важкими. Тому ми своїм проєктом закликаємо всіх виконувати ці правила. Ці правила – ознака європейської демократичної армії. Це людяно, гарно і прагматично», - підкреслив Раєвський.

Зазначалося, що проєкт з одного боку покликаний актуалізувати норми міжнародного гуманітарного права та надати необхідні базові знання військовослужбовцям і громадянському суспільству. З іншого боку, чітке усвідомлення цих норм дозволяє правильно трактувати та відповідно кваліфікувати дії ворога, у законодавстві якого, до речі, теж передбачена жорстка відповідальність за порушення норм міжнародного гуманітарного права.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам та завдають їм великих втрат.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-