СКУ привітав українців з Днем героїв

СКУ привітав українців з Днем героїв

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) привітав Україну та весь український народ з Днем героїв, який відзначається 23 травня на честь українських захисників та захисниць, які виборюють свободу та незалежність України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У День Героїв СКУ вшановує пам’ять всіх загиблих, захоплюється звитягою сучасних воїнів і нагадує заклик героїчних захисників Маріуполя: «Не знецінюйте наші досягнення і жертви».

«Сьогодні відзначення Дня героїв наповнене для кожного українця особливим змістом, адже нашими героями стали всі ті, хто віддає серце, душу, здоров’я, а інколи, на жаль, життя за Україну. Їхня незламна боротьба за свободу українського народу та їхні подвиги у боротьбі з російським агресором творять сучасну історію, свідками якої ми є», – наголосили в СКУ.

Читайте також: СКУ започатковує кампанію та закликає проголосити 9 травня «Днем ганьби» росії

У СКУ зауважили, що українські воїни – це ті, хто в усі часи підтримує фундамент України, постійною тяжкою боротьбою за свободу і незалежність, доки продовжується розбудова Батьківщини.

«Наші воїни – це дружинники Русі, козаки, вояки і воячки Армії УНР, бійці УПА, звитяжці, які прийняли героїчний бій під Крутами, провели відчайдушний Зимовий похід армії УНР, разом зі світом побороли нацизм у Другій світовій війні, нелюдськими зусиллями обороняли Донецький аеропорт, звільнили Бучу та Ірпінь, до останнього тримали Маріуполь», – ідеться у привітанні.

У СКУ додали, що, «пам’ятаючи подвиги наших героїв, ми – українці повинні використати даний ними історичний шанс стати сильною, стійкою та успішною державою».

Нагадаємо, Світовий конґрес українців підтримав ухвалену Верховною Радою 14 квітня постанову, що визнає дії російських збройних сил і політичного керівництва росії в Україні актами геноциду проти українського народу, та закликав міжнародну спільноту визнати дії російської федерації в Україні геноцидом.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-