У столиці Норвегії відкрили «Український дім»

У столиці Норвегії відкрили «Український дім»

Фото, відео
Укрінформ
В Осло за ініціативи міськради та сприяння української громади та Посольства України в Норвегії відбулося урочисте відкриття у приміщенні колишньої школи Furuset skole «Українського дому».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила активіста та майстриня, викладачка в українській школі «Еллісів» в Осло Ніна Хаген.

«Біля яблунь у садку «Українського дому» співали пісень з Nataliya Solodka, Anna Kargaltseva Sandvik; слухали Folkmelodi: Марія Зайчук, Ira Oliferuk, Oxana Baranchuk; планували нові мистецькі проєкти з Igart Mass i Natalia Kval Коровайниці спекли круглий пухкий хліб із прикрасами з тіста – коровай. Смакували традиційний український борщ», – написала вона.

Читайте також: У Норвегії відкрили меморіал українцям, загиблим під час Другої світової

Представниця української громади Норвегії Наталія Луцик зауважила, що мета «Українського дому» – об'єднання українців для самодопомоги, взаємної підтримки, для соціальних ініціатив.

Ведучою відкриття була Ірина Оліферук. Слова та напуття виголосив представник Українського греко-католицького душпастирства о. Мирон. Радниця Посольства України в Норвегії Лілія Гончаревич виступила з промовою про Україну та потреби громади.

Нагадаємо, у найдавнішому місті Норвегії  – Тенсберзі – запрацював Українсько-норвезький центр «Ми разом / Vi sammen».

Фото: Nina Hagen та Natalia Lutsyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-