Україна може приєднатися до програми «Цифрова Європа» - Федоров

Україна може приєднатися до програми «Цифрова Європа» - Федоров

Укрінформ
Наразі вже тривають консультації щодо приєднання України до програми «Цифрова Європа».

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

«Отримали підтримку в Єврокомісії щодо визнання е-довірчих послуг між Україною і ЄС. Це ще один крок інтеграції України в цифровий простір ЄС, який надасть нашій країні надпотужні цифрові та економічні перспективи», - заявив Федоров.

За його словами, зустріч з директором діджитал-програми Єврокомісії DG Connect Роберто Віолою підтвердила колосальну підтримку в цьому питанні з боку Європи.

Міністр підкреслив, що наразі вже тривають консультації щодо приєднання України до програми «Цифрова Європа» та сподівається на її підписання найближчим часом.

Читайте також: Федоров обговорив з топменеджером Meta відкриття офісу в Україні

Також Роберто Віола високо оцінив роботу команди Мінцифри щодо запуску COVID-сертифікатів у Дії та їх офіційного визнання в ЄС. «Адже за короткий час ми змогли одразу за стандартами ЄС побудувати інфраструктуру для швидкого отримання сертифікатів та впровадити миттєвий обмін даними між іншими країнами», - зазначив Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня Федоров обговорив приєднання України до програми «Цифрова Європа» на зустрічі з головою Групи підтримки України у Єврокомісії Катаріною Матерновою.

Читайте також: Інтернет-корпорація ICANN виділила $1 мільйон на підтримку українських доменів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-