В Україні працюють понад 80% банківських відділень - НБУ

В Україні працюють понад 80% банківських відділень - НБУ

Укрінформ
В Україні на сьогодні працюють понад 80% банківських відділень. 

Про це заявила перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова під час весняного ділового форуму у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Банки, як і (весь - ред.) бізнес, почали активно відновлювати роботу. На сьогодні працює більше 80% банківських відділень по всій Україні. Працюють банки навіть у тимчасово окупованих містах", - сказала Рожкова.

Вона зазначила, що робота українських банків на тимчасово захоплених територіях перешкоджає розповсюдженню там російських рублів.

За словами Рожкової, банківська система зберігає свою ліквідність. При цьому зараз спостерігається зростання коштів підприємств на рахунках, а надходження коштів від громадян останнім часом зменшилося порівняно з початком повномасштабного вторгнення.

Рожкова також повідомила, що системно важливі банки продовжують надавати кредити, при цьому деякі з них відновили кредитування населення.

Читайте також: Нацбанк перерахував на потреби військових майже 16,7 мільярда

Як повідомлялося, через формування резервів під очікувані збитки від наслідків війни збиток банківського сектора в першому кварталі 2022 року становив 160 млн грн. Загалом станом на 1 квітня 2022 року 44 із 69 платоспроможних банків були прибутковими та отримали чистий прибуток у розмірі 5,85 млрд грн, 25 – збитковими зі збитком 6,01 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-