Продовження воєнного стану

Продовження воєнного стану

Укрінформ
23 травня,  12:30 - брифінг на тему: «Продовження воєнного стану». 

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Федір Веніславський -  народний депутат, член Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 12:00 23 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Наразі ситуація на Слобожанському напрямку напружена, бо ворог майже два тижні проводив перегрупування сил і засобів – депутат

Наразі ситуація на Слобожанському напрямку напружена, оскільки російські війська майже два тижні проводили перегрупування сил і засобів.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (парламентська фракція «Слуга народу») повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Напружена ситуація на Харківщині – це Слобожанський напрямок, де ворог фактично після 10 днів, майже двох тижнів, перегрупування сил і засобів, підвіз резерви з боку білгородської області через тимчасово окуповані міста Куп’янськ, Вовчанськ», - зазначив він.

Окрім цього, Веніславський поінформував, що зараз поновився наступ збройних сил російської федерації на Слов’янськ Донецької області.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. На тимчасово окупованих територіях ворог влаштував терор.

Веніславський: У ворога залишається короткострокова мета - сухопутний коридор з окупованим Кримом

Агресор продовжує намагатися забезпечити сухопутний коридор між тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим та російською федерацією.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«У них залишається короткострокова стратегічна мета, яка декларувалася з перших днів війни, про що нам повідомляло Головне управління розвідки за кілька місяців до вторгнення. Це – забезпечення сухопутного коридору між тимчасово окупованим Кримом та росією через Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області», - зазначив Веніславський.

Посилаючись на дані Головного управління розвідки Міноборони України, народний депутат поінформував, що російські війська на територіях Запорізької та Херсонської областей мінімізували вогневе ураження українських сил оборони і зосередилися на будівництві фортифікаційних споруд, що значно ускладнить контрнаступ і звільнення території Української держави.

За словами політика, для протидії цьому Україна потребує важкого озброєння, зокрема далекобійної артилерії великих калібрів, реактивних систем залпового вогню, які можуть вражати живу силу та техніку ворога на відстані від 40 км до 300 км.

Він запевнив, що вище військово-політичне керівництво держави працює над отриманням такого озброєння від міжнародних партнерів.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. На тимчасово окупованих територіях росіяни влаштували терор.

Не варто сподіватися скасування загальної мобілізації до завершення війни – депутат 

Не варто сподіватися скасування загальної мобілізації в Україні до завершення повномасштабної російсько-української війни.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (парламентська фракція «Слуга народу») заявив під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«До закінчення війни сподіватися, що загальна мобілізація буде скасована, я думаю, на даний момент підстав немає. Дуже складно прогнозувати розвиток подій. Як я вже говорив, ворог має достатньо великий запас потужностей. На превеликий жаль, попереду нас чекають складні часи відвоювання нашої території», - зазначив член оборонного парламентського комітету.

Він пояснив, що чоловіки призовного віку підлягають мобілізації, залежно від того, які військово-облікові спеціальності в них є, а також залежно від того, дефіцит яких військово-облікових спеціальностей є у Збройних силах України.

«Ми маємо розуміти, що війна передбачає поповнення, формування резервів. На сьогодні відбувається формування резервних бригад, резервних підрозділів. Ці резерви потребують укомплектування живою силою та відповідною технікою. Зараз цей процес іде», - додав Веніславський.

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 травня затвердила указ Президента про продовження режиму дії воєнного стану в Україні до 23 серпня.

У ВР сподіваються, що трьох місяців воєнного стану вистачить для кардинального зламу у зоні бойових дій на користь України

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський пояснив, що воєнний стан було продовжено майже на три місяці, бо за цей час у зоні ведення бойових дій на всіх напрямках може відбутися кардинальний злам на користь України.

Про це він заявив під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Навряд за місяць ми зможемо звільнити наші тимчасово окуповані території… Тому було ухвалено рішення затвердити черговий термін дії правового режиму воєнного стану саме на три місяці. Будемо сподіватися, що цього вистачатиме, щоб у зоні ведення бойових дій по всіх напрямках відбувся кардинальний злам і Збройні сили України звільняли наші території від ворога. Це було головною метою та аргументацією запровадження воєнного стану саме на такий тривалий термін. Закон це допускає, міжнародні норми це допускають», - зазначив Веніславський.

Він розповів, що згідно із законом «Про правовий режим воєнного стану», Загальною декларацією прав людини, Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, країна, яка допускає відступ від прав, свобод людини і громадянина, що закріплені цими стандартами, щоразу зобов’язана інформувати про це всіх учасників Організації Об’єднаних Націй через Генерального секретаря.

Відповідно Україна вже тричі повідомляла ООН про те, що у зв’язку з повномасштабною неспровокованою агресією російською федерацією, доводиться вводити правовий режим воєнного стану, в умовах якого є низка обмежень конституційних прав та свобод, закріплених Конституцією України, міжнародними актами у сфері прав людини.

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 травня затвердила указ Президента про продовження режиму дії воєнного стану в Україні до 23 серпня.

росія проводить розконсервацію старих радянських зразків озброєння – депутат

російська федерація проводить розконсервацію старих радянських зразків озброєння та намагається перекидати сформовані військові резерви до лінії зіткнення на сході України.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ, посилаючись на дані Головного управління розвідки України.

«Головне управління розвідки сьогодні (23 травня – ред.) на зустрічі з членами комітетів інформувало нас про те, що росія розконсервовує старі радянські зразки озброєння: танки броньовані машини, БТР, артилерію, реактивні системи залпового вогню. Також російська федерація намагається сформувати резерви, перекидає їх безпосередньо до лінії зіткнення на сході України через ростовську область, тимчасово окуповані райони Луганської та Донецької областей, щоб максимально зосередитися на головних напрямках ударів», – зазначив народний депутат.

За його словами, головні напрямки ворожих ударів практично не змінилися упродовж останніх трьох тижнів. Веніславський уточнив, що йдеться про спроби оточити угрупування українських Об’єднаних сил у районі міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ на Луганщині, а також у районі Бахмута і Соледара на Донеччині.

Він запевнив, що українські військові усвідомлюють наміри ворога та всіляко цьому протидіють.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. На тимчасово окупованих територіях росіяни влаштували терор.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-