В Україну завезли вже 80 тисяч безкоштовно розмитнених авто

В Україну завезли вже 80 тисяч безкоштовно розмитнених авто

Укрінформ
Станом на 14 травня в Україну завезли 80 тисяч автомобілів у межах закону про безкоштовне розмитнення авто з ЄС.

Про це в ефірі національного телемарафону сказав перший заступник голови Державної митної служби Олександр Щуцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З моменту прийняття закону про нульове мито на вчорашній день в Україну було завезено 80 тис. транспортних засобів для власного користування», — повідомив Шуцький.

За його словами, це створює великі затори на кордоні, заважає перетину кордону товарів, яких потребує армія, та завезенню гуманітарної допомоги. А ще — спровокувало паливну кризу, «яку зараз ми розгрібаємо».

Щуцький зазначив, що середня ціна більшості ввезених авто за нульовою ставкою коливається в межах 5 - 10 тис. євро.

Читайте також: Імпорт пального автотранспортом зріс у 15 разів, річками та залізницею – у п'ять

«На даний момент середня вартість більшості транспорту, що завозиться, — 5 - 10 тис. євро. І десь 30% — це автомобілі преміум-класу, вартістю від 20 тис. євро і вище», — зазначив він.

Як повідомлялося, 24 березня 2022 року ухвалено Закон №2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану», яким передбачено звільнення від сплати митних платежів для фізичних осіб під час ввезення транспортних засобів.

Відповідно до розпорядження уряду від 3 травня № 354-р, наразі переміщення транспортних засобів, придбаних за межами митної території України громадянами України, дозволено через митний кордон у пунктах пропуску «Устилуг», «Грушів» на кордоні з Польщею та у пункті пропуску «Малий Березний» на кордоні зі Словаччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-