ДТЕК зустрічає ще два судна з американським вугіллям

ДТЕК зустрічає ще два судна з американським вугіллям

Укрінформ
Компанія «ДТЕК Енерго» зустрічає ще два судна з американським вугіллям, які доставляють 158 тис. тонн палива для її ТЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в SCM, куди входить ДТЕК Енерго.

Зазначається, що ДТЕК Енерго зустрічає чергові два судна класу «Панамакс» з паливом із США: 9 січня - сьоме судно із 75,5 тис. тоннами американського вугілля пришвартувалося в порт «ТІС», та 11 січня - восьме судно, із 82,5 тис. т. палива буде пришвартовано в порту «Южний».

«Вугілля із чергових «Панамаксів» поповнить склади ТЕС ДТЕК Енерго», - йдеться у повідомленні.

Всього ДТЕК законтрактував 9 суднових поставок, і це близько 618 тис. тонн вугілля для потреб українських ТЕС. Перше судно, законтрактоване компанією для потреб державних ТЕС «Центренерго», прибуло в Україну 20 листопада. П’ять «Панамаксів», для потреб ТЕС ДТЕК Енерго, прибули протягом грудня. Ще три суднові поставки приходять у січні.

Гендиректор компанії «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв уточнив: «У ці дні зустрічаємо сьомий і восьмий «Панамакси», які доставляють 158 тис. тонн палива. Також у січні очікуємо прихід дев’ятого судна з імпортним вугіллям. Загалом це 215 тис. т для потреб українських ТЕС».

Він підкреслив, що імпортоване компанією вугілля, на додачу до власного видобутку, має допомогти українським ТЕС, в разі необхідності, нести додаткове навантаження, і «це дозволить підтримати українську енергосистему у пікові періоди споживання електрики».

Загалом для стабільного проходження опалювального сезону на сьогодні компанією «ДТЕК Енерго» законтрактовано понад 1 млн тонн імпортного палива із США, Польщі, Казахстану (у попередні періоди).

Як повідомляв Укрінформ, міністр енергетики Герман Галущенко заявляв, що до України морем доставлять 650 тисяч тонн вугілля зі США, Колумбії та Австралії задля стабільного проходження опалювального сезону 2021-2022 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-