Шмигаль поінформував про кількість заявок на виплати по 1000 гривень у рамках «єПідтримка»

Шмигаль поінформував про кількість заявок на виплати по 1000 гривень у рамках «єПідтримка»

Укрінформ
У рамках пілотного проєкту «єПідтримка» вже оформлено 500 тисяч заявок на виплати по 1000 грн вакцинованим громадянам України. 

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У понеділок вже почалося тестування. За перші дві доби роботи пілотного проєкту для тестувальників “єПідтримка” оформлено 500 тисяч заявок на виплату. Це непоганий старт”, - сказав Шмигаль.

За його словами, за декілька днів банки відкрили 1,7 млн віртуальних карток для виплат вакцинованим громадянам.

Як повідомляв Укрінформ, із 13 грудня стартував пілот проєкту «єПідтримка», який дозволить отримати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу. Для тих українців, хто не братиме участь у бета-тестуванні проєкту «єПідтримка», послуга буде доступна лише з 19 грудня. Заявку можна подати до кінця терміну дії програми, тобто до 18 грудня 2022 року.

На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку.

Виплату може отримати виключно громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку Дія «зелений» COVID-сертифікат вакцинації.

Проєкт реалізовується для того, щоб підтримати бізнес – через людей. Насамперед ті галузі економіки, які найбільше постраждали від карантинних обмежень. Креативний сектор – театри, музеї, кіно. А також транспортну сферу – авіацію та залізницю. Із січня українці, старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, зможуть витратити передбачені законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-