Рада не встигла розблокувати підписання закону про зміни до Податкового кодексу

Рада не встигла розблокувати підписання закону про зміни до Податкового кодексу

Укрінформ
Верховна Рада не встигла на засіданні в п'ятницю відхилити всі 24 проєкти постанов, які пропонували скасувати рішення парламенту від 30 листопада про ухвалення у другому читанні та в цілому проєкту закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (№5600).

Із 24 проєктів депутати відхилили 14, передає кореспондент Укрінформу.

Жоден із розглянутих проєктів не набрав мінімально необхідних 226 голосів парламентаріїв.

Після відхилення 14 проєктів парламентарії перейшли до заслуховування депутатських запитів. Решту проєктів депутати розглянуть на наступному пленарному засіданні 14 грудня.

Авторами проєктів постанов стали члени фракцій "Європейська солідарність" та "Батьківщина".

Ініціатори проєктів аргументували свою позицію тим, що нібито закон був ухвалений з грубим порушенням Регламенту Верховної Ради. А саме: запропонований порядок розгляду поправок суперечив статі 45 Регламенту, оскільки народні депутати не мали можливість однозначно зрозуміти, за що вони голосують.

Після відхилення усіх проєктів постанов Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що має можливість підписати законодавчий акт та направити його на підпис Президентові Володимиру Зеленському.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на пленарному засіданні 30 листопада 2021 року ухвалила закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (№5600).

Документ удосконалює низку положень Податкового кодексу, що стосуються питань податкового адміністрування, податку на прибуток підприємств, ПДФО, ПДВ, акцизного й екологічного податків, рентної плати, плати за землю, умов перебування компаній та фізичних осіб-підприємців на спрощеній системі оподаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-