Запаси вугілля на складах ТЕС зменшилися на 4% - Укренерго

Запаси вугілля на складах ТЕС зменшилися на 4% - Укренерго

Укрінформ
На складах українських теплових електростанцій (ТЕС) запаси вугілля на 30 серпня 2021 року становили 720 тис. тонн, що на 4% менше порівняно із запасами станом на 25 серпня (750 тис. тонн).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго".

«Станом на ранок 30 серпня на складах ТЕС знаходиться 720 тис. тонн вугілля, що на 4% менше, ніж на ранок 25 серпня (750 тис. тонн). Зокрема, запаси газового вугілля у порівнянні з 25 серпня знизилися на 4,2% до 480 тис. тонн, а обсяги антрацитового вугілля — на 3,6% до 240 тис. тонн», - йдеться у повідомленні.

В Укренерго підкреслили, що відповідно до затвердженого Міненерго графіка накопичення палива, на складах ТЕС знаходиться в 2,2 раза менше вугілля, ніж має бути на 30 серпня. Зокрема, газового вугілля накопичено у 2,4 раза менше відповідно до графіка, тоді як антрацитового — в 1,7 раза.

Повідомляється також, що на ранок 30 серпня в аварійному ремонті перебувало 3 блоки ТЕС потужністю 0,8 ГВт. Через відсутність палива не можуть працювати 18 блоків та 1 корпус ТЕС та ТЕЦ потужністю 7 ГВт.

Читайте також: Запаси вугілля контролюватиме спеціально створена робоча група - Міненерго

Як повідомлялося, представники Міненерго, Мінекономіки, Мінфіну, Мінінфраструктури, Фонду держмайна, керівництво компаній АТ «Укрзалізниця», ПАТ «Донбасенерго», «Центренерго», ТОВ «ДТЕК» створили міжвідомчу робочу групу для координації та моніторингу накопичення вугілля.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що для стабільного проходження опалювального сезону 2021/2022 років Україні необхідно не менше 2 млн тонн вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-