Точки входу/виходу з української ГТС мають бути перенесені на східний кордон - Укртрансгаз

Точки входу/виходу з української ГТС мають бути перенесені на східний кордон - Укртрансгаз

Укрінформ
Задля посилення енергетичної безпеки і зниження вартості газового імпорту точки входу та виходу з газотранспортної системи (ГТС) мають бути перенесені на східний кордон. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив т.в.о. генерального директора АТ «Укртрансгаз» Сергій Перелома.

"Поточна схема газового транзиту має бути принципово переглянута, точки входу та виходу з ГТС мають бути перенесені із західного на східний кордон нашої держави. Це дасть нам змогу не лише посилити енергетичну безпеку, але й знизити вартість газового імпорту та залучити до використання української ГТС інших, окрім Газпрому, учасників газового ринку", - написав Перелома.

Крім того, завданням Укртрансгазу є нарощення клієнтської бази (зокрема й серед замовників послуг оператора газосховищ) та подальше розширення бізнес-можливостей для нерезидентів.

"Щороку дефіцит між власним видобутком та внутрішнім споживанням газу в Україні сягає 10-11 млрд куб. м газу. Цей обсяг - прекрасна бізнес-можливість для імпортерів", - зауважив Перелома.

Читайте також: Укртрансгаз цьогоріч відремонтує 63 свердловини

Він наголосив, що Україна доклала зусиль для формування газового ринку європейського рівня, виконавши вимоги Третього енергопакету та завершивши анбандлінг незалежного Оператора ГТС, відкривши для європейських замовників український ринок підземного зберігання газу.

Як повідомлялося, у ТОВ "Оператор ГТС України" вважають, що Україна і Польща можуть створити потужний газовий коридор по маршруту північ-південь, який забезпечить енергетичну безпеку всієї Південно-Східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-