У Мінекономіки заявили про стабілізацію ситуації у транспортній сфері

У Мінекономіки заявили про стабілізацію ситуації у транспортній сфері

Укрінформ
Зростання обсягів пасажирообігу у липні на 48,5% свідчить про стабілізацію ситуації у транспортній сфері. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

У липні 2021 року у транспортній сфері продовжується стабілізація ситуації у більшості видів транспорту, що пов’язано з пом’якшенням карантинних обмежень в Україні та за її межами, а також відновленням економічної активності.

За даними Держстату, за січень - липень цього року обсяг пасажирообігу зріс на 26,8% проти відповідного періоду торік, обсяг вантажообігу – на 1,6%.

«За оцінкою Мінекономіки, у липні зростання обсягів пасажирообігу становило 48,5%. Така динаміка пояснюється скасуванням жорстких карантинних обмежень, запроваджених для стримування пандемії COVID-19 всередині країни та поза її межами, а також розпалом туристичного сезону в багатьох країнах світу, які відкрили кордони для українців», - прокоментував перший заступник міністра економіки України Володимир Гринюк.

За його словами, також у липні збільшився обсяг вантажних перевезень (на 2%), що зумовлено пожвавленням економічної активності та відновленням попиту на послуги перевезень з боку промислових підприємств та будівельних компаній.

Читайте також: За два місяці пасажирообіг транспорту зменшився майже вдвічі – Держстат

За даними МЗС України, станом на 30 липня 2021 для туристичних подорожей українців відкрито кордони 124 країн світу.

За даними АТ «Укрзалізниця», за липень 2021 року перевезено близько 3,2 млн пасажирів у далекому сполученні - 70% від докарантинного рівня. Відновлено 77% від пікової кількості потягів за 2019 рік – зараз курсують 100 потягів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-