Роботу е-кабінету моряка досі не відновили

Роботу е-кабінету моряка досі не відновили

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації і Міністерство інфраструктури продовжують роботу над відновленням електронного кабінету моряка. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

Зазначається, що інформація про те, що офіційний електронний кабінет моряка вже відновлено не відповідає дійсності.

"Наявні електронні кабінети пов’язані зі старою базою даних, яка не знаходиться під управлінням уповноважених державних органів. Лише у виняткових випадках інформація з неї використовується для верифікації документів моряків, які наразі перебувають у рейсах", - пояснюють у відомстві.

Наразі дію кваліфікаційних та інших документів моряка подовжено до літа 2022 року. Про відновлення роботи електронного кабінету моряка буде повідомлено на офіційних ресурсах Мінінфраструктури.

У міністерстві нагадують, що раніше СБУ зупинила злочинну схему оформлення документів моряків. До протиправної діяльності були залучені колишні та діючі службові особи, а також агенти – представники крюїнгових та морських агенцій.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2021 року кіберфахівці Служби безпеки України у співпраці з Міністерством інфраструктури викрили і заблокували масштабну злочинну схему оформлення дозвільних документів моряків. За інформацією спецслужби, орієнтовний розмір неправомірної вигоди, яку зловмисники отримували щороку, сягав понад 150 млн доларів.

Читайте також: Система сервісів для моряків в Україні досі призупинена - Морська палата

У цій схемі об’єднали роботу мережі агентів-посередників, які за винагороду «допомагали» морякам проходити регулярне підтвердження своєї кваліфікації, і несанкціоноване втручання в державний реєстр. Мінцифри і Мінінфраструктури працюють над перезапуском державного реєстру документів моряків.

Вііцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на брифінгу 3 серпня заявив, що Мінцифри спільно з Мініфраструктури працюють над поверненням державі реєстру, який знаходився у руках приватних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-