Вклади фізосіб у банках на початок серпня становили ₴624,7 мільярда - Фонд гарантування

Вклади фізосіб у банках на початок серпня становили ₴624,7 мільярда - Фонд гарантування

Укрінформ
Сума вкладів фізичних осіб у банках - учасниках Фонду гарантування станом на 1 серпня 2021 року сягнула 624,7 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

Зазначається, що із загальної суми вкладів фізичних осіб (у т.ч. фізичних осіб-підприємців) у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів станом на 1 серпня 2021 року вклади у національній валюті становили 382,3 млрд грн, вклади в іноземній валюті – 242,4 млрд грн.

При здійсненні виплат відшкодування за вкладами в іноземній валюті вони перераховуються в гривню за офіційним курсом, встановленим Національним банком України на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку.

Вклади 98,0% вкладників у банках-учасниках Фонду не перевищують 200 тис. грн, а тому повністю підпадають під гарантії Фонду. Загальна сума цих вкладів складає 241,24 млрд грн.

Частка ФОП у структурі вкладників становить 3,4%, а сума їх вкладів на 1 серпня 2021 року становила 56,4 млрд грн (9% від загальної суми вкладів). Із 1 січня 2017 року під гарантії Фонду гарантування вкладів підпадають вклади фізичних осіб-підприємців.

Читайте також: Рада ухвалила законопроєкт про стабільність системи гарантування вкладів фізосіб

Як повідомляв Укрінформ, сума вкладів фізосіб у банках - учасниках Фонду гарантування на 1 липня 2021 року сягнула 629,4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-