Уруський і голова Представництва НАТО обговорили реформування оборонної промисловості

Уруський і голова Представництва НАТО обговорили реформування оборонної промисловості

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський та голова Представництва НАТО Україні Александер Вінніков обговорили реформування української оборонної промисловості.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінстратегпром.

“Сторони обговорили стан поточної співпраці та процес реформування української оборонної промисловості”, - ідеться в повідомленні.

Уруський поінформував Віннікова про заходи, які здійснює Мінстратегпром у контексті корпоратизації підприємств оборонної та авіакосмічної галузі, а також формування в Україні належного бізнес-середовища, яке б відповідало сучасним підходам та сприяло успішній інтеграції до НАТО.

Вінніков привітав активізацію реформування оборонно-промислового комплексу в Україні. Голова Представництва НАТО висловив готовність Альянсу і надалі надавати експертну підтримку в процесі здійснення реформ, зокрема оборонної промисловості.

Вінніков також запропонував презентувати в Альянсі восени 2021 року Стратегію розвитку ОПК України до 2030 року, яка нещодавно була прийнята РНБО та затверджена указом Президента України.

"Мною було наголошено, що для нашої держави є дві стратегічні мети – вступ до ЄС та до НАТО. Вважаю, що інтеграція нашої країни до Альянсу передуватиме вступу до ЄС. Переконаний, що реформа оборонної промисловості буде якісною і не загальмує рух України до НАТО. Адже військово-технічна співпраця між Україною та Альянсом є важливою складовою інтеграційних процесів, – заявив Уруський.

Каденція перебування Віннікова в Україні добігає завершення, тож Уруський подякував йому співпрацю. За словами віцепрем’єра, “наша держава завжди відчувала особисту підтримку Александера Віннікова та Альянсу загалом у цей непростий час гібридної агресії з боку РФ”.

Читайте також: Україна активно працює над досягненням стандартів НАТО - Разумков

Як повідомляв Укрінформ, 11 серпня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний обговорив зі стратегічним радником з питань розвитку Сил спеціальних операцій ЗСУ Представництва НАТО в Україні Майклом Ріпассом плани військового співробітництва між силами спецоперацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-