Україна та Грузія інтенсивніше розвиватимуть транзитний потенціал – Шмигаль

Україна та Грузія інтенсивніше розвиватимуть транзитний потенціал – Шмигаль

Укрінформ
Україна та Грузія інтенсивніше розвиватимуть транзитний потенціал, при цьому йдеться про збільшення двостороннього вантажопотоку та перевезень до третіх країн.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час оголошення заяв для преси спільно з Прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі після їхньої зустрічі у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"В нашій розмові з паном прем'єр-міністром я висловив зацікавленість в подальшому інтенсивному розвитку транзитного потенціалу залізниць України та Грузії з використанням існуючої інфраструктури, Чорноморських портів та переправ між нашими державами. Ми маємо докласти необхідних зусиль для залучення додаткового вантажопотоку у сполученні як між нашими країнами, так і для забезпечення перевезень в треті країни територіями України та Грузії", - сказав Шмигаль.

Він додав, що під час розмови домовились продовжувати спільну роботу з Єврокомісією для забезпечення сприятливих умов розвитку сполучення між морськими портами Грузії, України та держав ЄС.

Також Шмигаль зауважив, що Україна та Грузія мають всі передумови для розширення інвестиційного співробітництва, зокрема у сфері розвитку спільних високотехнологічних виробництв та інфраструктурних проєктах.

Читайте також: Шмигаль разом із грузинським колегою Гарібашвілі відвідали Яворівський полігон

Як повідомляв Укрінформ, в Україні перебуває з офіційним візитом прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі. Він зустрінеться також із Президентом України Володимиром Зеленським, Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Гарібашвілі 23 серпня разом з лідерами інших держав візьме участь в саміті Кримської платформи.

21 серпня Прем’єр-міністри відвідали Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-