За тиждень ДФС викрила ухилення від сплати податків майже на 100 мільйонів

За тиждень ДФС викрила ухилення від сплати податків майже на 100 мільйонів

Укрінформ
З початку тижня співробітники податкової міліції ДФС, в межах кримінальних проваджень, викрили службових осіб підприємств в умисному ухиленні від сплати обов’язкових платежів, зборів та податків. Загальна сума завданих бюджету збитків становить близько 100 млн грн.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ДФС.

Як зазначається, найбільше ухилення від сплати податків підприємствами викрито в м. Києві та Кіровоградській області.

"Співробітники ГУ ДФС у м. Києві викрили товариство у взаємовідносинах із суб’єктами господарювання з ознаками фіктивності. Така діяльність завдала збитків бюджету у вигляді несплати ПДВ на суму понад 16,5 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що податкова міліція м. Києва викрила ще одне підприємство в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. "Підприємство, шляхом проведення безтоварних операцій з реалізації імпортованих авто суб’єктам господарства з ознаками транзитності та реального сектору економіки, фактично реалізовувало вказані авто за готівкові кошти фізособам без документального оформлення. За результатами такої діяльності підприємство завдало збитків державному бюджету в розмірі понад 30 млн грн несплаченого ПДВ", - зауважили в ДФС.

Читайте також: За 7 місяців ДФС вилучила з нелегального обігу підакцизної продукції на 2,5 мільярда

У Кіровоградській області викрито службових осіб товариства, які здійснювали безтоварні операції із придбання товарно-матеріальних цінностей та транспортних послуг у "транзитних" суб’єктів господарювання, в результаті чого ухилилися від сплати податків на суму понад 29 млн грн.

На Одещині викрито службових осіб товариства, які здійснювали безтоварні операції з фіктивними суб’єктами господарювання та не повне відображення реалізації лікеро-горілчаних виробів, в результаті чого ухилилися від сплати податків на суму понад 8 млн грн. За результатами санкціонованих обшуків вилучено документи, чорнові записи та слабоалкогольні напої без підтверджувальних документів на орієнтовну суму 14 млн грн.

В Одеській області також викрито два підприємства в ухиленні від сплати податків на суму понад 10 млн грн.

Читайте також: ДФС здійснила понад 40 обшуків у столичних комунальників, знайшла 200 мільйонів збитків

Співробітники ГУ ДФС у Харківській області викрили підприємство в ухиленні від сплати податків на суму 13,8 млн грн.

Загальна сума виявлених збитків, завданих бюджету у сфері ухилення підприємствами від сплати податків, з початку тижня становить близько 100 млн грн, підсумували у пресслужбі ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-