Запорізька АЕС відвантажила першу партію медичного кисню

Запорізька АЕС відвантажила першу партію медичного кисню

Укрінформ
Запорізька АЕС відвантажила першу партію медичного кисню до Оріхівської лікарні.

Про це повідомили в пресслужбі ЗАЕС, передає Укрінформ.

“На азотно-кисневій станції (АКС) №2 Запорізької АЕС відбулось відвантаження першої партії медичного кисню. 70 балонів відправились в Оріхівську лікарню. Наступна партія буде відправлена в Донецьку область у Великоновосілківську центральну районну лікарню. І, наразі, опрацьовується заявка з Мелітополя”, - йдеться у повідомленні.

АКС №2 Запорізької АЕС виробляє високоякісний кисень, що повністю відповідає вимогам, які пред'являються до нього, як до лікарського препарату. На АКС проведено повний цикл виробництва. Якість кисню поки контролює контрактна лабораторія. В найближчому майбутньому, після отримання необхідного дозволу, цим процесом буде займатися водно-радіохімічна лабораторія ВП ЗАЕС.

Читайте також: Херсонщина готується до третьої «COVID-хвилі», кисень потрібен 90% людей у лікарнях

За інформацією уповноваженою з виробництва медичного кисню відділу технічного контролю Юлії Мельникової, процес виробництва кисню знаходиться під постійним контролем.

“Ми перевіряємо кисень та виписуємо всі необхідні документи. Маємо можливість надавати свої балони або заправляти ті, що надходять з лікарень. Оріхівська лікарня вже отримала свій кисень для пацієнтів. Великоновосілківська лікарня готується заправляти кисень у власні балони”, - цитує Мельникову пресслужба станції.

Як раніше повідомлялось, медичний кисень також виробляє і комбінат “Запоріжсталь”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-