АМКУ визнав монополістом Дніпропетровський стрілочний завод

АМКУ визнав монополістом Дніпропетровський стрілочний завод

Укрінформ
Антимонопольний комітет України визнав монополістом АТ "Дніпропетровський стрілочний завод".

Як передає Укріформ, про це повідомила пресслужба АМКУ за результатами дослідження ринку стрілочних переводів для залізничних колій.

У Комітеті зазначили, що в Україні необхідною умовою для використання стрілочних переводів є наявність сертифікату відповідності.

Свого часу такі сертифікати мали два підприємства - АТ «Дніпропетровський стрілочний завод» (ДнСЗ) і ТОВ «Керченський стрілочний завод» (КСЗ, із березня 2014 року знаходиться на тимчасово окупованій території Криму).

Орган сертифікації 28 березня 2016 року анулював видані КСЗ сертифікати відповідності. Тому ДнСЗ залишився єдиним виробником цієї продукції в Україні, що має сертифікати.

Також у відомстві встановили, що у період із 1 січня 2016 року по 30 червня 2018 року стрілочні переводи в Україну не імпортувалися. ДнСЗ не довів Комітету, що мав конкурентів та зазнавав у той час конкуренції на товарному ринку.

Отож, АМКУ 19 серпня 2021 року визнав АТ «Дніпропетровський стрілочний завод» таким, що займало "монопольне (домінуюче) становище на ринку стрілочних переводів для залізничних колій загального користування у період з 01.01.2016 по 30.06.2018 із часткою 100%".

Читайте також: Змова на торгах із ремонту доріг: АМКУ оштрафував три компанії на майже ₴46 мільйонів

Залізничні стрілочні переводи – це пристрої для переведення рухомого складу з однієї колії на іншу. Основним споживачем цієї продукції в Україні є Укрзалізниця та її філії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-