Майже половина АЗС не має дозволів на шкідливі викиди – Держекоінспекція

Майже половина АЗС не має дозволів на шкідливі викиди – Держекоінспекція

Укрінформ
Близько 45% перевірених Державною екологічною інспекцією АЗС не мають дозволів на забруднюючі викиди або висновків з оцінки впливу на довкілля. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Держекоінспекції Андрій Мальований у Фейсбуці.

Також на 40% підприємств, що здійснюють торгівлю пальним, виявлені порушення у сфері поводження з відходами, а ще на 20% - порушення в частині водокористування. Загалом в результаті 828 перевірок складено 932 протоколи щодо порушення природоохоронного законодавства; 13 матеріалів за фактами, що містять ознаки кримінальних злочинів, передано до правоохоронних органів.

За словами Мальованого, велика кількість АЗС ігнорує вимоги законодавства у сфері захисту довкілля. Як наслідок – ґрунти та вода забруднюються нафтопродуктами, якість повітря погіршується через наднормативні викиди. При цьому, штрафи за такі порушення, наголошує голова Держекоінспекції, залишаються дуже низькими та є абсолютно недієвим важелем впливу на підприємства та їх подальшу екологізацію.

Читайте також: Андрій Мальований, голова Держекоінспекції

«Підвищення штрафів – це важливе завдання для збереження довкілля. Тож фахівці Державної екологічної інспекції спільно з колегами з Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України підготували законопроєкт, яким передбачається внесення змін до КУпАП (Кодекс України про адміністративні правопорушення – ред.) для посилення відповідальності за більшість екологічних злочинів», - додав Мальований.

Як повідомляв Укрінформ, Держекоінспекція з Міндовкілля підготували законопроєкт, який передбачає підвищення штрафів за шкоду екології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-