Нацбанк оновлює порядок здійснення перестрахування у страховика

Нацбанк оновлює порядок здійснення перестрахування у страховика

Укрінформ
Національний банк України пропонує для обговорення оновлений порядок здійснення перестрахування у страховика-нерезидента. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зокрема, йдеться про встановлення нових вимог до укладення договорів перестрахування зі страховиками-нерезидентами. Для цього Національний банк опублікував проєкт Положення про перестрахування у страховика-нерезидента.

Цей документ розроблений на виконання вимог статті 12 Закону України “Про страхування” та враховує зміни, передбачені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою».

Удосконалити порядок здійснення перестрахування пропонується у такий спосіб: установити вимогу щодо відповідності страховика-нерезидента визначеному рівню у рейтингу фінансової надійності міжнародних рейтингових агентств, у разі відсутності у страховика-нерезидента встановленого рівня у рейтингу міжнародних рейтингових агентств, застосовувати вимоги щодо наявності у нього трирічного досвіду безперервної страхової діяльності.

Читайте також: НБУ застосував заходи впливу до 32 учасників ринку небанківських фінпослуг

Також пропонується скасувати вимогу щодо обов’язкової реєстрації страховиками укладених договорів перестрахування зі страховиками-нерезидентами та подання відповідної інформації до Національного банку, урегулювати передачу ризиків страховиками – учасниками Ядерного страхового пулу України у перестрахування іноземним ядерним страховим пулам та заборонити укладання договорів перестрахування зі страховиками-нерезидентами, держава (юрисдикція) реєстрація чи місцезнаходження яких: визнана Верховною Радою України державою-агресором чи не виконує рекомендації міжнародних, міжурядових організацій.

Зауваження та пропозиції до проєкту Положення приймаються до 19 вересня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-