До податкової уже передали 91 пакет звітів про рахунки резидентів США

До податкової уже передали 91 пакет звітів про рахунки резидентів США

Укрінформ
До Державної податкової служби (ДПС) уже передано 91 пакет звітів про рахунки, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДПС.

Державна податкова служба України із 16 серпня 2021 року здійснює збір та передачу звітів про рахунки, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти США. Це передбачено вимогами Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (FATCA). ДПС відпрацювала та має узгоджений з партнерами з США формат передачі такої інформації.

На сьогодні фінансові агенти (банки, фінансові установи тощо) вже передали до податкової служби 91 пакет звітних даних, з яких 59 вже відправлено до Служби внутрішніх доходів США. У цих звітах містяться дані про залишки на рахунку, баланс по рахунку, а також інформація щодо надходжень за типами.

У 2021 році фінансові агенти звітують про відкриті рахунки за період з 2014 по 2020 роки включно.

За домовленістю між США та Україною ДПС виконуватиме контрольну функцію, у тому числі проведення аудиту у разі виявлення Службою внутрішніх доходів США недостовірних фактів у звітах.

Читайте також: Податкова амністія: Нацбанк визначив порядок одноразового декларування доходів

Як повідомлялося, порядок заповнення і подання фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом США для поліпшення виконання податкових правил застосування Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA)» затверджений наказом Міністерства фінансів України від 12 серпня 2020 року. Відповідно до порядку, фінансові агенти подають звіти до ДПС через Міжнародну службу обміну даними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-