«Тарифна» комісія посилила відповідальність для компаній за неякісне електропостачання

«Тарифна» комісія посилила відповідальність для компаній за неякісне електропостачання

Укрінформ
НКРЕКП внесла зміни до Порядку забезпечення стандартів якості електропостачання. Зокрема, із 2022 року тривалість планових перерв в електропостачанні скорочується з 24 годин до не більше 12 годин (у незимові місяці) та 6 годин (у зимові місяці).

Відповідне рішення Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила засіданні 18 серпня, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу НКРЕКП.

Зазначається, що своїм рішенням Нацкомісія посилила з 1 січня 2022 року стандарт щодо тривалості аварійних перерв з 24 до 22 годин та скоротила допустиму тривалість планових перерв в електропостачанні з 24 годин до не більше 12 годин (у незимові місяці) та 6 годин (у зимові місяці).

Для значних за обсягом виконання планових робіт (реконструкція та заміна мереж) тривалість перерв в електропостачанні не повинна перевищувати 24 години (у незимові місяці) та 8 годин (у зимові місяці).

Також регулятор збільшив розмір сум компенсацій у разі недотримання окремих стандартів.

Якщо кількість перерв у електропостачанні перевищувала допустимий стандарт, то побутовий споживач має право отримати компенсацію в розмірі 200 грн, непобутовий - 600 грн, також надається компенсація у 50 грн за кожну перерву понад встановлений стандарт.

При цьому допустима кількість перерв тривалістю понад 1 годину протягом 12 місяців становить: не більше 6 - для аварійних перерв у містах та селищ міського типу, не більше 8 - для сільської місцевості, не більше 11 - для планових перерв.

Крім того, постанова передбачає встановлення компенсації за відсутність однієї фази протягом більше як 24 годин для споживачів, приєднаних до мереж за трифазною схемою електроживлення.

Читайте також: Міненерго закликає НКРЕКП не скорочувати інвестпрограми з модернізації електромереж

Як повідомляв Укрінформ, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, спростила порядок приєднання до електромереж; зміни набули чинності з 1 червня 2021 року. Серед ключових нововведень у Комісії назвали запровадження публічних договорів про приєднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-