УЗА обговорила з представниками Алжиру вимоги до імпорту зерна

УЗА обговорила з представниками Алжиру вимоги до імпорту зерна

Укрінформ
Двосторонню торгівлю зерном можна покращити, якщо імпортери з Алжиру наблизять вимоги до імпорту зерна до загальноприйнятних ринкових стандартів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці Українська зернова асоціація (УЗА) за підсумками онлайн-саміту з представниками уряду Алжиру та профільних асоціацій імпортерів.

Зазначається, що УЗА 17 серпня за сприяння українського МЗС та Посольства України в Алжирі провела онлайн-саміт представниками уряду Алжирської Народної Демократичної Республіки, профільних асоціацій імпортерів Алжиру, а також Алжирського офісу закупівель зернових.

Президент УЗА Микола Горбачьов презентував алжирській стороні потенціал та можливості України з виробництва та експорту зерна.

Він наголосив, що двосторонню торгівлю зерном можна значно покращити, якщо алжирська сторона наблизить свої тендерні вимоги до імпорту зерна до загальноприйнятних ринкових стандартів, зокрема до рівня інших країн Північної Африки.

"Сьогодні Алжир встановив тендерні вимоги до імпорту пшениці на рівні, який чорноморський регіон фактично не може виконати. Саме тому, Україна експортує зовсім незначний обсяг зерна до Алжиру. Минулого 2020/2021 зернового сезону Україна експортувала всього трішки більше 200 тис. тонн зерна до Алжиру", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні зібрали майже 40 мільйонів тонн зерна

На думку експертів УЗА, збільшення показника зерен, пошкоджених комахами (клопом черепашкою), до рівня 1%, як це прийнято у більшості країн імпортерів пшениці з Північної Африки, значно збільшить обсяг пропозиції для Алжиру з України. Так, наприклад, для Марокко цей показник лімітовано у 1%, для Тунісу він взагалі не лімітується, а для Єгипту він також становить 1%.

Алжирська сторона висловила готовність обговорювати можливі зміни до тендерних процедур. Сторони домовилися про необхідність окремої зустрічі за участю українських компаній-експортерів та алжирських імпортерів зерна, зазначили в УЗА.

"Також представники Алжиру наголосили, що через зміни клімату, Алжир потребуватиме збільшення імпорту зерна, і Україна могла би стати партнером", - підсумували в Асоціації.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Мінагрополітики, станом на 12 серпня зернові та зернобобові культури зібрано на площі 9 млн га (56% до прогнозу) при врожайності 44,1 ц/га; намолочено 39,5 млн тонн зерна.

Українська зернова асоціація (УЗА) – це об’єднання виробників, переробників та найбільших експортерів зерна, які щорічно експортують близько 90% української зернової продукції. У 2020 році Україна експортувала зернових на суму 9,4 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-