Відкрити бізнес можна буде за однією заявкою - Мінекономіки

Відкрити бізнес можна буде за однією заявкою - Мінекономіки

Укрінформ
Уряд розпочав реалізацію проєкту "Е-підприємець", який надасть можливість підприємцям отримувати, не виходячи з офісу, всі дозвільні документи на конкретний вид діяльності.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю розповів заступник міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"У рамках реалізації “Е-підприємець” отримати всі необхідні дозвільні документи можна буде за декілька кліків на порталі “Дія””, - зазначив Дядюра.

Він нагадав, що на сьогодні, щоб відкрити власний бізнес, українцям доводиться витрачати час і зусилля на отримання дозвільних документів, відкриття банківських рахунків.

"Наприклад, для відкриття перукарні необхідно отримати 18 документів - від реєстрації бізнесу до вивіски. Причому головною проблемою часто стає необхідність дотримання принципу послідовності, тобто неможливо отримати документ №3, поки не отримав №1-2", - зазначив заступник міністра.

В експериментальному проєкті “Е-підприємець" буде реалізовуватись принцип ланцюжка. Наприклад, для відкриття деяких видів бізнесу потрібно відвідати понад 6 органів влади й отримати відповідні дозволи та висновки. Тепер подати заявку з пакетом необхідних документів можна буде не виходячи з офісу.

У міністерстві пояснили, що документи починають відразу обробляти, причому на кожному етапі приймається кваліфікований електронний підпис від першого державного органу, який першим видає довідку. Підприємець зможе відстежувати свою заявку і в кінці отримати повний пакет документів для започаткування власної справи.

Читайте також: В Україні розвиватимуть проєкти «Дія.Бізнес» та «Дія.Цифрова освіта»

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 4 серпня затвердив порядок надання комплексної послуги, яка надає можливість започаткувати власну справу шляхом подання єдиного запиту на порталі «Дія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-