Ціни на нафту стабілізувалися після падіння протягом трьох попередніх торгів

Ціни на нафту стабілізувалися після падіння протягом трьох попередніх торгів

Укрінформ
На торгах 17 серпня ціни на нафту стабілізувалися після падіння протягом трьох попередніх сесій, за які вони знизилися на 3%.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 17 серпня становила 69,49 дол. за барель, що на 0,03% нижче ціни на момент закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок, 16 серпня, ці контракти подешевшали на 1,5%, до 69,51 дол. за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становила на ранок 17 серпня 67,30 дол. за барель, що на 0,01% вище підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів опустилася на 1,7%, до 67,29 дол. за барель.

Швидке поширення нового штаму COVID-19 "Дельта" спровокувало нову хвилю побоювань щодо перспектив попиту на сировину на світовому ринку. Опубліковані 16 серпня статдані з Китаю показали, що економіка країни вже відчула на собі негативні наслідки обмежувальних заходів, запроваджених для стримування "Дельти". А у США споживання бензину скорочується вже третій тиждень поспіль, свідчать дані компанії Descartes Labs.

В Індії, проте, попит на бензин у першій половині серпня залишився вище рівнів того самого періоду докризового 2019 року, повідомляє агентство Bloomberg.

Читайте також: Нафта дешевшає через економічні проблеми Китаю

"Періодичні корекції на нафтовому ринку, ймовірно, будуть короткостроковими, і довгостроковий тренд залишається підвищувальним. Ми бачимо сигнали відновлення економіки. Попит підвищуватиметься, якщо тільки поширення "Дельти" не призведе до нових масштабних локдаунів", - зазначає аналітик компанії JTD Energy Services Джон Дрісколл.

Експерти інвестиційного банку Goldman Sachs вважають, що загроза поширення штаму "Дельта" для нафтового ринку є тимчасовою і дотримуються прогнозу, відповідно до якого ціна Brent підніметься до 80 дол. за барель у наступному кварталі через брак пропозиції на ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-