Нафта втрачає у ціні другий день поспіль

Нафта втрачає у ціні другий день поспіль

Укрінформ
Нафтові ціни продовжують знижуватися другу сесію поспіль на тлі погіршення прогнозу Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) щодо світового попиту на сировину.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 13 серпня становила 70,64 дол. за барель, що на 0,94% нижче за ціну на момент закриття попередньої сесії. За підсумками торгів 12 серпня ці контракти подешевшали на 0,2%, до 71,31 дол. за барель.

Ціна ф'ючерсів на WTI на вересень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становила на цей час 68,38 дол. за барель, що на 1,03% нижче підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів скоротилася на 0,2%, до 69,09 дол. за барель.

Ринок знаходиться під тиском побоювань навколо попиту на нафту в КНР на тлі боротьби влади країни з новим спалахом коронавірусу, зазначають експерти компанії CBA.

"Попит на нафту в Китаї, як очікується, знизиться в поточному кварталі, оскільки стратегія нульової терпимості до COVID-19, що застосовується у державі, призвела до запровадження повсюдних обмежень", - цитує Dow Jones огляд CBA.

МЕА знизило на 0,1 млн барелів на добу прогноз зростання попиту на нафту в 2021 році, але підвищило його на 0,2 млн барелів на добу на 2022 рік, випливає зі щомісячного звіту агентства, опублікованого 12 серпня.

Нині прогнозується зростання світового попиту в середньому на 5,3 млн барелів на добу, до 96,2 млн барелів на добу в 2021 році і ще на 3,2 млн барелів на добу в 2022 році, до 99,3 млн барелів на добу. Минулого місяця очікувалося, що попит в світі в 2021 році зросте на 5,4 млн барелів на добу, в середньому до 96,4 млн барелів на добу, в 2022 році - на 3 млн барелів на добу, до 99,5 млн барелів на добу.

Читайте також: Міжнародна рейтингова агенція Fitch покращила прогноз Нафтогазу

"Світовий попит на нафту в червні зріс на 3,8 млн барелів на добу у порівнянні з попереднім місяцем, чому сприяло підвищення мобільності в Північній Америці та Європі", - зазначає агентство.

Однак у липні, пише МЕА, підвищення попиту різко скоротилося, і прогноз на решту 2021 року було знижено у зв'язку з погіршенням ситуації з пандемією і переглядом історичних даних.

Тим часом аналітики ОПЕК у своєму щомісячному огляді, який також був оприлюднений 12 серпня, залишили оцінку темпів зростання попиту на нафту у 2021 і 2022 роках без змін у порівнянні з попереднім звітом, незважаючи на підвищення прогнозу зі зростання ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-