Нафта дешевшає після стрибка цін напередодні

Нафта дешевшає після стрибка цін напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту опускаються на торгах 11 серпня після стрибка більш як на 2% за підсумками попередньої сесії.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 11 серпня становила 70,47 дол. за барель, що на 0,23% нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок, 10 серпня, ці контракти подорожчали на 2,3%, до 70,63 дол. за барель.

Ціна ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) становила на ранок 11 серпня 68,10 дол. за барель, що на 0,28% нижче підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів збільшилася на 2,7%, до 68,29 дол. за барель.

Побоювання трейдерів, пов'язані з новою хвилею COVID-19 у світі, продовжують чинити тиск на ринок. Багато країн, у тому числі Китай, знову запроваджують карантинні обмеження, і це вже починає позначатися на обсягах попиту на нафту, пише Bloomberg. За даними агентства, не менше чотирьох азійських нафтопереробних компаній мають намір у вересні закупити у Saudi Aramco менше сировини, ніж прописано у діючих контрактах.

Читайте також: Чи можна пластикову пляшку перетворити знову на нафту, газ чи вугілля?

"Більшість азійських країн нарощує темпи вакцинації і в кінцевому підсумку послабить карантинні заходи", - зазначає віцепрезидент компанії IHS Markit Віктор Шум.

Проте, він очікує, що швидке зростання попиту на нафту, що відзначалося раніше в цьому році, істотно сповільниться до кінця року.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані 10 серпня, показали скорочення запасів у США минулого тижня на 816 тис. барелів. Зниження резервів, якщо вона буде підтверджена офіційною доповіддю Міненерго в середу, буде зафіксовано за підсумками третього тижня поспіль.

Експерти, опитані агентством S&P Global Platts, в середньому очікують, що запаси нафти у США минулого тижня зменшилися на 600 тис. барелів, бензину - на 2,4 млн барелів, дистилятів - на 600 тис. барелів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-