За 7 місяців ДФС вилучила з нелегального обігу підакцизної продукції на 2,5 мільярда

За 7 місяців ДФС вилучила з нелегального обігу підакцизної продукції на 2,5 мільярда

Укрінформ
З початку 2021 року Державна фіскальна служба вилучила з нелегального обігу підакцизної продукції на 2,5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це глава ДФС Вадим Мельник повідомив у своєму блозі на порталі «Фокус». 

Зокрема, він зазначив, що Державна фіскальна служба з початку 2021 року змінила модель організації діяльності, запровадивши аналітичний підхід і діалог з легальним бізнесом. Ці заходи спрямовані на підвищення рівня економічної безпеки, розширення і зростання легального бізнесу, більш ефективне наповнення бюджету, відкриття нових ринків.

«З початку роботи на посаді глави ДФС для мене було очевидно, що попередня модель закритої правоохоронної інституції і чинення фіскального тиску на бізнес вичерпали себе», - зазначив Мельник. За його словами, український легальний бізнес щодня стикається з гострими проблемами. Серед них керівник ДФС виділив дві глобальні: «досить об'ємний тіньовий сектор економіки, а також застаріла й неефективна модель роботи органів економічної безпеки. Протягом останніх семи місяців Державна фіскальна служба розробила і запропонувала бізнес-спільнотам свої відповіді на ці болючі питання».

Читайте також: Мельник сказав, що потрібно зробити для ефективної боротьби з контрафактним тютюном

Як повідомив Мельник, «якщо говорити мовою цифр, то загалом ми за сім місяців поточного року вилучили з незаконного обігу товарів підакцизної групи на суму майже 2,5 млрд грн, виявили 100 незаконних виробництв таких товарів. Своїх покупців не знайшли майже 2 млн тонн контрафактного спирту і 560 тонн лікеро-горілчаних виробів, які разом коштували майже пів мільярда гривень. Вилучили понад 40 тис. тонн незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, тому тіньовики цієї галузі недорахувалися 1,2 млрд грн прибутку. Не дійшли до точок продажу майже 13,6 млн пачок контрафактних сигарет на суму 720 млн грн».

Мельник також нагадав, що в частині активізації діалогу з бізнесом при ДФС був створений Офіс ефективної взаємодії з бізнесом, який «забезпечує консолідовану співпрацю між ДФС і бізнес-спільнотами, і це - також внесок у боротьбу з тіньовими ринками».

«Наприклад, ми прискорили механізм отримання і розгляду звернень від бізнесу. За необхідності самі звертаємося до підприємців, роз'яснюємо причини силового втручання в їх діяльність, обгрунтовуємо законність. І непорозуміння зникає», - зазначив він. За словами глави ДФС, «після такої комунікації підприємці висловлюють готовність співпрацювати».

Читайте також: У Києві ДФС провела 10 обшуків у торговців фальсифікованими цигарками

«Обидві сторони цього діалогу - і державні органи, і легальний бізнес - прагнуть подолати тіньовий сектор, тому ми об'єднуємося в цій боротьбі. Ми розробили алгоритми роботи Офісу і бачимо позитивний ефект. Близько 20 бізнес-спільнот висловили позитивну оцінку цієї нашої роботи», - заявляє Мельник.

Раніше повідомлялося, що економічний ефект роботи ДФС з початку року перевищив 14 млрд грн.

Фото з сайту focus.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-