У Мінекономіки прогнозують незмінність цінового тренду на споживчому ринку

У Мінекономіки прогнозують незмінність цінового тренду на споживчому ринку

Укрінформ
У Мінекономіки прогнозують незмінність цінового тренду на споживчому ринку до кінця нинішнього року; тренд визначатиметься зовнішними чинниками та відновленням економічної активності після карантину.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міністерства економіки.

«До кінця року загальний тренд у динаміці споживчих цін не змінюватиметься і визначатиметься впливом зовнішніх цінових чинників та поступовим відновленням економічної активності після періоду значних карантинних обмежень», - прокоментував перший заступник міністра економіки України Володимир Гринюк.

У міністерстві нагадали, що у липні 2021 року споживча інфляція уповільнилася до 0,1% за місяць порівняно з 0,2% місяцем раніше. Найбільше здешевшали овочі (на 8,1%), одяг та взуття (на 5,2%).

Споживчі ціни у липні формувалися під впливом сезонного чинника, який обумовлював дефляційну динаміку в найвагоміших сегментах продовольчих товарів, одягу та взуття, і навпаки - стимулював зростання цін і тарифів у послугах (ресторанні та готельні послуги подорожчали за липень на 1,2%, відпочинок і культура – на 0,7%).

Крім того, на внутрішні ціни продовжує істотно впливати фактор зовнішніх цін, що найбільш відчутно позначається на динаміці цін на паливо і мастила (2,7% за липень).

Читайте також: Інфляція у липні становила 0,1% – Держстат

Як повідомляв Укрінформ, за даними Держстату, споживчі ціни у липні 2021 року проти червня 2021 року збільшилися на 0,1%; проти липня 2020 року – на 10,2%, проти грудня 2020 року – на 6,5%. За січень-липень 2021 року порівняно із аналогічним періодом минулого року споживча інфляція становила 8,5%.

Серед споживчих товарів та послуг у липні 2021 року порівняно із липнем 2020 року найбільше подорожчали: природний газ (на 164,5%), цукор (на 83,5%) та соняшникова олія (на 79,0%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-