Нафта різко дешевшає через побоювання «наступу» штаму Delta

Нафта різко дешевшає через побоювання «наступу» штаму Delta

Укрінформ
Нафтові ціни різко опускаються в ході торгів 9 серпня. 

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 9 серпня становила 69,38 дол. за барель, що на 1,87% нижче за ціну на момент закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю, 6 серпня, ці контракти подешевшали на 0,8%, до 70,70 дол. за барель.

Ф'ючерси на WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на ранок 9 серпня знаходяться на рівні 66,9 дол. за барель, що на 2,02% нижче підсумкового значення попередньої сесії. У п'ятницю, 6 серпня, вартість цих контрактів зменшилася на 1,2%, до 68,28 дол. за барель.

За підсумками попереднього тижня ціни продемонстрували найістотніше падіння за кілька місяців. Ф'ючерси на Brent втратили більш як 6%, ф'ючерси на WTI - близько 7%.

Читайте також: Глава ВООЗ — про ситуацію з коронавірусом: Людство знаходиться у реальній небезпеці

Тиск на нафтовий ринок продовжується через зростання тривоги з приводу швидкого поширення нового штаму коронавірусу Delta, що може призвести до послаблення попиту на паливо у світі, пише видання Trading Economics.

У Китаї минулої п'ятниці, 6 серпня, було виявлено 125 нових випадків інфікування, що стало максимальним показником з середини січня, при цьому влада країни, як повідомляється, запроваджує нові обмеження, в тому числі скасовують авіарейси, обмежують рух громадського транспорту і послуги таксі в ряді найбільш постраждалих регіонів і застерігають жителів 46 міст від подорожей. Аналітики компанії ANZ називають обмеження в Китаї, який є другим за величиною у світі споживачем нафти, одним з основних факторів, що призводять до невизначеності щодо прогнозу попиту.

Читайте також: Штати знову перетнули позначку у 100 тисяч щоденних заражень COVID-19

Тим часом у США у вихідні було зафіксовано більш як 100 тис. нових випадків інфікування коронавірусом, що стало найвищим показником за шість місяців.

Чиновники з системи охорони здоров'я Сполучених Штатів попередили, що зростання кількості хворих, а також летальних випадків дедалі прискорюватиметься, якщо темпи вакцинації не будуть збільшені, пише інформагентство Associated Press.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-