«Тарифна» комісія вирівняла цінові обмеження на різних сегментах ринку електроенергії

«Тарифна» комісія вирівняла цінові обмеження на різних сегментах ринку електроенергії

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вирівняла цінові обмеження (прайскепи) на різних сегментах ринку електроенергії.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було ухвалено за засіданні НКРЕКП 6 серпня.

"Ми вирівнюємо прайскепи на балансуючому ринку, прирівнюючи їх до прайскепів ринку "на добу наперед" (РДН) та внутрішньодобовому (ВДР)", - прокоментував рішення голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.а

Операторам систем розподілу та передачі надали можливість бути активними учасниками різних сегментів ринків, зменшивши відсоток обов'язкової закупівлі електроенергії на РДН з метою компенсації технологічних втрат з 90% до 30%. Регулятор також підтримав ліквідацію блочних заявок на РДН. Рішення набирає чинності з 9 серпня.

Читайте також: Середня ціна електрики на РДН зросла на 7,3% - Оператор ринку

Як повідомлялося, 30 липня НКРЕКП підвищила максимальні граничні ціни на «ринку на добу наперед» і на внутрішньодобовому ринку. Рішення, зокрема передбачає встановлення ціни для годин мінімального навантаження (з 00:00 до 07:00 та з 23:00 до 24:00) на рівні 1 500 грн/МВт-год., а для годин максимального навантаження (з 07:00 до 23:00) – на рівні 3 000 грн/МВт-год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-