Про підозру повідомили 13 учасників організації за фактом викрадення нафтопродуктів

Про підозру повідомили 13 учасників організації за фактом викрадення нафтопродуктів

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру 13 учасникам злочинної організації за фактом викрадення нафти з магістрального нафтопродуктопроводу «Лисичанськ-Кременчук».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

«Затримано та повідомлено про підозру 13 учасникам злочинної організації за фактами пошкодження об'єкту магістрального нафтопродуктопроводу та крадіжки нафтопродуктів (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 292 та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, учасники злочинної організації систематично викрадали нафтопродукти, що транспортуються через магістральний нафтопродуктопровід «Лисичанськ-Кременчук» в особливо великих розмірах.

В ході розслідування проведено близько 120 негласних слідчих дій.

Правоохоронці отримали дані про 16 учасників злочинної організації, які у складі трьох окремих організованих груп під загальним керівництвом жителя м. Дніпро, шляхом несанкціонованого під’єднання до магістральних нафтопродуктопроводів АТ «Укртранснафта» НАК «Нафтогаз України» на території Полтавської області здійснювали викрадення вуглеводної сировини.

«Надалі великогабаритними транспортними засобами вони перевозили її для зберігання на бази в Дніпропетровській області за підробленими товаро-транспортними документами», - сказано в повідомленні

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Читайте також: Газзбути перепродували паливо для населення іншим споживачам - Нафтогаз

Як передає Укрінформ, 20 липня головному державному інспектору митного поста «Столичний» Київської митниці повідомили про підозру у зловживаннях під час митного оформлення нафтопродуктів на 6,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-