Нацбанк виключив шість компаній із реєстрів

Нацбанк виключив шість компаній із реєстрів

Укрінформ
Національний банк виключив п'ять компаній із Державного реєстру фінансових установ і одну компанію із Реєстру осіб, які не є фінансовими установами. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк України виключив дві компанії – ТОВ “Фінансова компанія “Транс Фінанс” та ТОВ “Фінансова компанія “Фінанс Інновація” – із Державного реєстру фінансових установ на підставі їх власних заяв. Ще одну компанію – ТОВ “СГ Еквіпмент лізинг Україна” – за власною заявою виключено з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Водночас три кредитні спілки – Кредитна спілка “Епсілон”, Кредитна спілка “Ігея” та Кредитна Спілка “Чернігівський Кредит” – виключено з Державного реєстру фінансових установ через відсутність у них чинних ліцензій на надання фінансових послуг.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 30 липня 2021 року.

ТОВ “Фінансова компанія “Транс Фінанс” мало чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій. Ліцензію на надання гарантій анульовано 20 листопада 2020 року, а решту – 11 червня 2021 року.

Читайте також: НБУ анулював компанії ліцензію за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу

Крім того, Національний банк відкликав (анулював) ліцензії на надання фінансових послуг у чотирьох фінансових установ на підставі отриманих від них заяв. Так, відкликано усі наявні ліцензії в: ТОВ “ФК “Лабораторія Фінансів” дві ліцензії – на надання послуг з факторингу, а також на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту; ТОВ “ГК Факторинг” ліцензію надання послуг з факторингу. Також відкликано ліцензії на надання гарантій у: ТОВ “Фінансова Компанія “Ред Пойнт Фінанс” та ТОВ “ФК “Інвест Ресурс”. Водночас обидві фінансові компанії продовжують свою діяльність та мають чинні ліцензії на інші види діяльності. У них відкликано ліцензії виключно на надання гарантій.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-