В Україні за липень спожили електрики на 4,8% більше за показник прогнозного балансу

В Україні за липень спожили електрики на 4,8% більше за показник прогнозного балансу

Укрінформ
За липень 2021 року споживання електроенергії становило 11,94 млрд кВт·год., що на 4,8% більше за показник прогнозного балансу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго".

За даними компанії, останній тиждень липня характеризувався збільшенням споживання електроенергії. Середньодобове споживання у будні проти попереднього тижня зросло на 1,3% (до 399,1 млн кВт∙год.), а у вихідні — на 4,3% (до 377,4 млн кВт∙год.). Загалом споживання електроенергії за 26 липня – 1 серпня становило 2,75 млрд кВт·год., що на 2,1% більше показника попереднього тижня.

Минулого тижня виробництво електроенергії тепловими електростанціями (ТЕС) порівняно з попереднім тижнем зросло на 8,1%, до 822 млн кВт∙год. Частка ТЕС у покритті навантаження порівняно з попереднім тижнем зросла з 27% до 29%.

При цьому, протягом тижня спостерігалося збільшення кількості блоків ТЕС та ТЕЦ, які за заявками виробників були відключені для проведення аварійного ремонту та тих, які не можуть працювати через відсутність палива. Так, якщо на ранок 26 липня в аварійному ремонті перебувало лише 4 блоки загальною потужністю 0,8 ГВт, то на ранок 2 серпня – 10 блоків потужністю 2,7 ГВт (4 блоки на Криворізькій ТЕС «ДТЕК Дніпроенерго», по 2 на Запорізькій ТЕС «ДТЕК Дніпроенерго» і Ладижинській ТЕС «ДТЕК Західенерго» та по одному на Добротвірській ТЕС «ДТЕК Західенерго» і Зміївській ТЕС «Центренерго»).

Крім того, через відсутність палива на ранок 2 серпня не могли працювати 12 блоків ТЕС та ТЕЦ загальною потужністю 5,3 ГВт (3 блоки на Зміївській ТЕС «Центренерго», по 2 блоки Трипільської ТЕС і Вуглегірської ТЕС «Центренерго», Запорізької ТЕС «ДТЕК Дніпроенерго», Київської ТЕЦ-5 «Київтеплоенерго» та 1 блок Київської ТЕЦ-6 «Київтеплоенерго»).

Виробництво сонячних електростанцій (СЕС) минулого тижня порівняно з попереднім збільшилося на 4,7%, до 223 млн кВт∙год., а виробництво вітрових електростанцій (ВЕС) зменшилося на 23,1%, до 39,2 млн кВт∙год. Усього СЕС згенерували 85,1% від загального обсягу виробництва СЕС та ВЕС.

Загалом у липні ВЕС виробили 225,2 млн кВт∙год. електроенергії, що на 2,4% більше, ніж показник прогнозного балансу, а СЕС — на 10,8% (969,9 млн кВт∙год.).

За оперативними даними, впродовж 26 липня – 1 серпня порівняно із попереднім тижнем виробництво електроенергії атомними електростанціями (АЕС) зменшилося на 0,6%, до 1,488 млрд кВт∙год. Частка АЕС у покритті навантаження порівняно з попереднім тижнем зменшилася з 54% до 52%.

Середньодобове виробництво електроенергії гідроелектростанціями (ГЕС) минулого тижня збільшилося на 0,1%, до 131,9 млн кВт∙год. Частка ГЕС у покритті навантаження порівняно з попереднім тижнем не змінилася та склала 5%.

Читайте також: Запаси вугілля на ТЕС за місяць зменшилися на 37% - Укренерго

Як повідомлялося, на складах українських теплових електростанцій (ТЕС) станом на 2 серпня 2021 року запаси вугілля становили 805 тис. тонн, що на 37,3% менше порівняно із запасами станом на 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-