Транш МВФ допоможе Україні подолати наслідки коронакризи - Зеленський

Транш МВФ допоможе Україні подолати наслідки коронакризи - Зеленський

Укрінформ
Транш від Міжнароднго Валютного Фонду в понад 2,7 мільярда доларів стане гарним подарунком Україні напередодні 30-річчя Незалежності.

Як повідомляє Укріформ із посиланням на Офіс Президента, про це повідомив Глава держави Володимир Зеленський, коментуючи відповідне рішення Фонду.

Очікується, що Україна отримає транш 23 серпня.

«Це стане гарним подарунком для нашої країни до 30-річчя незалежності. Ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризи та стимулювати нашу економіку. Я вдячний МВФ та особисто Крісталіні Георгієвій за це рішення», – сказав Президент України.

Читайте також: МВФ виділить $650 мільярдів на підтримку світової економіки

Також Зеленський наголосив, що для нашої держави дуже важлива співпраця з МВФ, тому Україна продовжує впроваджувати реформи й виконувати структурні маяки задля отримання нового траншу в межах поточної програми stand-by.

«Ми працюємо над завершенням першого перегляду чинної програми Міжнародного валютного фонду та очікуємо місію МВФ у вересні. На цьому я наголосив під час нашої телефонної розмови з пані Крісталіною Георгієвою», – зазначив Глава держави.

Читайте також: Президент запросив главу МВФ відвідати Україну та обговорити подальшу співпрацю

В ОФісі Президента нагадують, що після телефонної розмови Президента Володимира Зеленського з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою, яка відбулася минулого тижня, Україна отримає від МВФ понад 2,7 млрд дол. США безоплатно та без жодних додаткових умов.

Відповідне рішення ухвалила Рада керівників МВФ за пропозицією Крісталіни Георгієвої задля допомоги у відновленні світової економіки, яка постраждала внаслідок пандемії коронавірусу. Всього між країнами буде розподілено спеціальні права запозичення (СПЗ) на суму 650 млрд дол. США.

В Офісі Президента також зауважують: як зазначається в офіційному повідомленні МВФ, це – найбільший розподіл СПЗ в історії фонду.

Читайте також: Глава МВФ назвала розмову із Зеленським дуже конструктивною

Спеціальні права запозичення (Special Drawing Rights, SDR) – штучний резервний і платіжний засіб, емітований Міжнародним валютним фондом. Має тільки безготівкову форму у вигляді записів на банківських рахунках. Цей платіжний засіб було створено МВФ у 1969 році як додаток до існуючих резервних активів країн-членів Фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-