Одеський порт за липень отримав 1,3 мільйона гривень прибутку

Одеський порт за липень отримав 1,3 мільйона гривень прибутку

Укрінформ
ДП «Одеський морський торговельний порт" за підсумками роботи у липні 2021 року отримає 1,3 млн грн прибутку. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що отримати у липні 1,3 млн гривень прибутку вдалось завдяки запровадженню зваженої тарифної політики, залученню нових клієнтів, скороченню витрат підприємства та модернізації обладнання. Попередні періоди були збитковими для підприємства. Зокрема, у червні був зафіксований збиток у розмірі 9,4 млн гривень. За останні півроку загальний збиток підприємства склав 29 млн гривень.

Крім цього вперше за останні 6 місяців отримає прибуток від своєї діяльності Портфлот Одеського порту. Показник за червень в обсязі 4 млн грн - найбільший з липня минулого року.

"Успішний результат продемонстровано не зважаючи на те, що загалом липень був місяцем з найменшою кількістю суднозаходів з початку 2021 року", - зауважують у Мінінфраструктури.

Позитивні результати за липень показали також підрозділи «ПСМ-650» та навчальний центр. Позитивну тенденцію демонструє підрозділ судноремонту ВСП Судноверф «Україна», який досяг точки беззбитковості. Зокрема, минулого місяця тут була спущено на воду декілька суден.

Читайте також: Портова галузь щорічно потребує 5 мільярдів на модернізацію – Мінінфраструктури

Як повідомлялося, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на засіданні Національної ради реформ розповів про плани розвитку портового господарства України. Зокрема, він наголосив на важливості залучення інвестиції в портову інфраструктуру завдяки зниженню дивідендів та розвитку державно-приватного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-