Обсяг проблемних кредитів скоротився на ₴25 мільярдів - НБУ

Обсяг проблемних кредитів скоротився на ₴25 мільярдів - НБУ

Укрінформ
Обсяг проблемних кредитів в українських банках зменшився за січень-червень 2021 року на 25 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ у Фейсбуці.

Зазначається, що частка непрацюючих кредитів (NPL) скоротилася за півріччя на 3.8 в. п., із 41,0% до 37,2%. Це є найкращим результатом із початку 2017 року, відколи обсяг NPL визначається за оновленою методологією.

Якість кредитних портфелів покращилася в банках усіх груп. Найкраща динаміка спостерігається в банків із іноземним капіталом. Частка NPL у банків із приватним українським капіталом вперше скоротилася до рівня нижче 12% і є найкращою серед усіх груп.

Державні банки з початку року скоротили обсяг непрацюючих кредитів на майже 15 млрд грн, проте вони досі акумулюють понад 70% NPL-портфеля банківського сектору.

Читайте також: Банки видали минулого тижня ₴1,3 мільярда доступних кредитів

Державні банки продовжують реалізацію планів зі зниження NPL, ухвалених Радою з фінансової стабільності. Це є необхідною передумовою для підвищення їх інвестиційної привабливості та одним із структурних маяків програми співпраці України з МВФ.

Як повідомляв Укрінформ, за 2020 рік частка непрацюючих кредитів (NPL) в українських банках знизилася з 48,4% (станом на 1 січня 2020 року) до 41% (станом на 1 січня 2021 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-