У Нацбанку прогнозують підвищення облікової ставки до кінця року

У Нацбанку прогнозують підвищення облікової ставки до кінця року

Укрінформ
Більшість членів Комітету з монетарної політики (КМП) Національного банку вважають, що до кінця 2021 року Нацбанку доведеться підвищити облікову ставку на 0,5 в. п. 

Як передає Укрінформ про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Переважна більшість членів КМП очікують, що до кінця року Національному банку доведеться ще раз підвищити облікову ставку на 0,5 в. п. та зберігати її на цьому рівні орієнтовно до другого кварталу 2022 року. Разом із іншими вищезазначеними заходами з посилення монетарної політики це дасть змогу утримати під контролем інфляційні очікування, послабити інфляційний тиск та привести інфляцію до цілі 5% у 2022 році", - йдеться в повідомленні.

Натомість один з учасників дискусії зазначив, що для повернення інфляції до цілі Національному банку може знадобитися рішучіше підвищення ставки – до 9%.

Читайте також: Національний банк підвищив облікову ставку до 8%

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк 22 липня ухвалив рішення про підвищення облікової ставки до 8%. У червні Нацбанк ухвалив рішення зберегти облікову ставку на рівні 7,5%. 16 квітня НБУ підвищив облікову ставку із 6,5% до 7,5%, а 5 березня – із 6% до 6,5%. Облікова ставка у 6% діяла в Україні з червня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-