Мінекономіки анулювало ліцензію компанії з працевлаштування за кордоном

Мінекономіки анулювало ліцензію компанії з працевлаштування за кордоном

Укрінформ
Міністерство економіки анулювало ліцензію ТОВ "Воркхаб", компанії-посередника з працевлаштування за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства.

"До міністерства надійшли численні скарги щодо незаконних дій компанії з посередництва у працевлаштуванні за кордоном - ТОВ "Воркхаб", якою були ошукані та понесли фінансові й моральні збитки близько 200 громадян України. Мінекономіки, за погодженням Державної регуляторної служби України, було ухвалено рішення щодо негайного проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) за додержанням ТОВ “Воркхаб” окремих пунктів Ліцензійних умов", - йдеться в повідомленні.

В результаті перевірки стало відомо, що ТОВ “Воркхаб” було укладено договір з іноземним роботодавцем, але про цей факт не було повідомлено орган ліцензування. Також компанія стягнула плату за надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном до підписання акту наданих послуг що, у свою чергу, є порушенням пунктів 9, 11, 12 та 13 Ліцензійних умов.

За результатами позапланової перевірки наказом Мінекономіки №343 від 2 серпня 2021 було прийнято рішення про анулювання ліцензії, виданої ТОВ “Воркхаб”.

Загалом впродовж 2021 року міністерством здійснено 9 планових та 2 позапланові заходи державного нагляду щодо компаній, які надають послуги у сферi посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Зокрема, було анульовано ліцензії ще 2 недобросовісних посередників з працевлаштування за кордоном - ТОВ “Робота в Європі” та ТОВ “Інсайт Ворк”. Такі рішення були ухвалені в результаті проведення планових заходів державного нагляду за додержанням Ліцензійних умов.

Читайте також: НБУ анулював компанії ліцензію за порушення законодавства у сфері фінмоніторингу

Впродовж 2021 року міністерство розглянуло 161 заяву суб’єктів господарювання про отримання ліцензії з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. За результатами розгляду заяв та документів були прийняті рішення про видачу ліцензій (86), анулювання ліцензій (16), зупинення дії ліцензії (10) та відновлення дії ліцензії (5).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-