Україна збільшила експорт морозива

Україна збільшила експорт морозива

Укрінформ
Експорт українського морозива за чотири місяці 2021 року збільшився на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 2,3 тис. тонн.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначається, що на сьогодні українське морозиво експортується в понад 50 країн світу. Найбільше продукту реалізують до Молдови, Китаю, Ізраїлю, Болгарії, Литви та Чехії.

Так, цьогоріч понад 1 тис. тонн морозива, або 46,8% від загального обсягу експорту, відправлено до країн Європейського Союзу.

Загалом за останні п’ять років експорт збільшився у півтора раза – з 4,4 тис. тонн у 2016 році до 6,7 тис. тонн у 2020 році.

«Приємно, що майже половина українського експорту морозива припадає на країни ЄС, із якими сьогодні інтенсифікується торгівля за багатьма торговельними позиціями», - прокоментувала голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Читайте також: Україна залишається в п’ятірці найбільших експортерів сільськогосподарської продукції до ЄС

У відомстві нагадали, що, за даними Держстату, обсяги імпорту морозива в Україну становлять близько 101 тис. тонн. Основними країнами-імпортерами є Франція, Молдова, Італія, Румунія, Польща, Словенія, Литва та Латвія.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Мінекономіки затвердило Настанови для операторів ринку харчових продуктів, в управлінні яких перебувають потужності з виробництва та обігу морозива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-