Документи на компенсацію садівництва можна подавати двічі - Мінагро

Документи на компенсацію садівництва можна подавати двічі - Мінагро

Укрінформ
Аграрії України можуть подати документи на отримання компенсацій за програмою державної підтримки програми з розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства двічі – до 1 вересня і до 1 жовтня поточного року.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час відкриття Міжнародного форуму "Ягоди 2021 ua", передає кореспондент Укрінформу.

«Політика держави в напрямку підтримки ягідництва залишається незмінною. На засідання уряду були проведені певні коригування і цього року можна буде подавати на компенсацію двічі – до 1 вересня та до 1 жовтня. Форми по подачі цієї компенсації затверджені Мінюстом 27 липня, будуть опубліковані 6 серпня. Фактично це означає, що з 9 серпня можна подавати документи в міністерство», - заявив Висоцький.

Він зазначив, що уряд робить акцент на створенні хоча б мінімальної доданої вартості у вигляді заморозки, переробки. Усі витрати на ці потужності також компенсуються, запевнив урядовець.

Кабінет Міністрів 28 липня 2021 року схвалив проєкт постанови “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства”, розроблений за ініціативи Мінагрополітики. Згідно із внесеними змінами, виробники плодів, ягід, винограду та хмелю, які у 2019-2020 роках не отримали державну підтримку на розвиток садівництва, виноградарства і хмелярства або отримали її не в повному обсязі, матимуть можливість отримати її, подавши Мінагрополітики відповідні документи до 01 вересня поточного року.

Читайте також: Мінекономіки припиняє прийом заявок від аграріїв на отримання держдопомоги

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році державна підтримка програми з розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства складе 450 млн грн, це на 160 млн грн більше, ніж у попередньому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-