За І півріччя оборот готівки у касах банків суттєво зріс – НБУ

За І півріччя оборот готівки у касах банків суттєво зріс – НБУ

Укрінформ
За січень-червень 2021 року порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження готівки у каси банків збільшилося у 1,9 раза; видачі готівки – у 1,5 раза. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ у своєму Телеграм-каналі.

"У січні-червні 2021 року оборот готівки у касах банків збільшився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 1151,6 млрд грн – обсяг надходжень готівки до кас банків: в 1,9 раза більше у порівнянні з аналогічним періодом торік; 1177,0 млрд грн – обсяг видачі готівки із кас банків: в 1,5 раза більше, ніж за перше півріччя 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Найбільше готівки було видано за операціями клієнтів з використанням платіжних карток (74,6% від загального обсягу видатків); за придбання іноземної валюти у клієнтів (8,3%) та для підкріплення операторів поштового зв’язку (5,7%).

Читайте також: У Нацбанку розповіли, скільки зараз в обігу готівки

Найбільшими джерелами надходжень готівки до кас банків стали: операції клієнтів з використанням платіжних карток (34% від загального обсягу надходжень); торговельна виручка (32,2%) та виручка від усіх видів послуг (12,4%).

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році обсяг надходжень готівки до кас банків становив 2,11 трлн грн, що на 7,2% менше, ніж у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-