За 500 днів «Великого будівництва» ввели в експлуатацію понад півтисячі об'єктів - Тимошенко

За 500 днів «Великого будівництва» ввели в експлуатацію понад півтисячі об'єктів - Тимошенко

Укрінформ
Упродовж майже 500 днів реалізації програми "Велике будівництво" було введено в експлуатацію 575 об'єктів інфраструктури, цього року в роботі знаходить ще 959 об'єктів.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на форумі "Україна 30. Децентралізація", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За 500 днів проєкту "Велике будівництво» зроблено вже, уведено в експлуатацію 575 об'єктів інфраструктури. У роботі в 2021 році знаходяться 959 об'єктів. І це не включаючи місцеві дороги і державні дороги, які будує Укравтодор", - сказав він.

Як приклад, Тимошенко нагадав, що у 2020 році було реконструйовано або побудовано 119 шкіл і 100 дитячих садочків, у 2021 - має бути здано ще близько 100 шкіл і 67 садочків.

Також, за його словами, цьогоріч планується збудувати 14 нових ЦНАПів.

Крім того, він відзначив, що будуються об'єкти спортивної інфраструктури, парки дозвілля тощо.

"Держава і державний бюджет допомагає громадам різними формами субвенцій. Обсяги державної підтримки розвитку громад за останні 8 років зросли з 500 млн грн до 21 млрд грн у 2021 році, тобто близько у 40 разів", - додав заступник керівника ОП.

У 2022 році в Україні почнеться реалізація проєкту реконструкції усіх обласних лікарень.

"Проєкт обласних лікарень - це новий проєкт, який зараз проходить проєктно-кошторисну документацію і почнеться наступного року. Наше конкретне завдання: зробити у кожній області, відреконструювати повністю усі відділення, корпуси усіх обласних лікарень - однієї дитячої, однієї дорослої в кожному обласному центрі", - зазначив він.

Читайте також: В Україні реалізують біля тисячі інфраструктурних проєктів - Кирило Тимошенко

За його словами, в обласних лікарнях реконструюватимуть фасади, самі будівлі, закуповуватимуть нову техніку, а також добудовуватимуть необхідну інфраструктуру, наприклад, у разі необхідності - вертолітні майданчики.

Тимошенко підкреслив, що будівництво розпочнеться 2022 року.

Водночас він нагадав, що наразі триває різноманітна реконструкція в 36 лікарнях.

Крім того, заступник очільника ОП відзначив, що близько 200 приймальних відділень цього року готові на 99%, із яких 118 вже готові, а ще 83 проходять процедуру юридичного введення в експлуатацію.

Також Тимошенко проінформував, що в селах і маленьких ОТГ за 2020 і 2021 роки відкрито 449 медичних амбулаторній й ще цього року мають бути завершені роботи по 151 амбулаторії.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський на урочистостях з нагоди Дня медичного працівника у червні анонсував проєкт із запуску лікарень нового формату відповідно до кращих світових стандартів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-