Бізнес вбачає ризики для своєї діяльності у разі посилення карантинних вимог

Бізнес вбачає ризики для своєї діяльності у разі посилення карантинних вимог

Укрінформ
Бізнес вбачає ризики для своєї діяльності у випадку запровадження чергового етапу карантинних заходів через зростання захворюваності на COVID-19, а відтак і збільшення додаткових витрат для нього.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі до засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців», що є в розпорядженні агентства.

"Ризик запровадження чергового етапу карантинних заходів у випадку зростання захворюваності на COVID-19, а відтак і збільшення додаткових витрат для бізнесу зберігається. Водночас вакцинація в країні поки відбувається повільно – станом на 20 липня хоча б одну дозу вакцини в Україні отримало лише 6,7% населення, - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, один із ключових короткострокових ризиків для економіки України – пікові виплати за державним боргом в обсязі понад 3 млрд дол. США, що припадають на третій квартал цього року. Загалом, протягом наступних дванадцяти місяців лише валютні виплати уряду та НБУ за державним і гарантованим державою боргом перевищать 10 млрд дол. Тільки за перший квартал витрати державного бюджету на погашення й обслуговування боргових і гарантованих державою зобов’язань, порівняно з відповідним періодом 2020 року, зросли на 56% до 147 млрд грн і становили 38% витрат державного бюджету.

Читайте також: Разумков підписав закони, що підтримають бізнес на карантині

Як відомо, уряд продовжив карантин в Україні до 31 серпня 2021 року, при цьому на всій території країни встановлюється “зелений” рівень епідемічної небезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-