Частину «Дніпровського металургійного комбінату» продали за понад ₴9 мільярдів

Частину «Дніпровського металургійного комбінату» продали за понад ₴9 мільярдів

Укрінформ
Частину «Дніпровського металургійного комбінату» продали за 9,17 млрд грн.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство юстиції України, передає Укрінформ.

“На початку липня 2021 року в електронній торговій системі Прозорро.Продажі частину майна ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат», як єдиного майнового комплексу, було виставлено на аукціон за початковою ціною майже 8,4 млрд грн. А вже 25 липня це майно пішло з молотка за понад 9 млрд грн! З остаточною пропозицією 9 170 000 000 грн новим власником майна став ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод», - йдеться у повідомленні.

Зі свого боку міністр юстиції Денис Малюська зазначив, що Кодексом України з процедур банкрутства, який було введено в дію 21 жовтня 2019 року, визначено, що продаж майна у справах про банкрутство фізичних чи юридичних осіб відбувається тільки на електронних аукціонах у дворівневій електронній торговій системі Прозорро.Продажі.

Як уточнив міністр, до цього такі лоти реалізовувались на невеличких майданчиках, які були лиш інструментом для розкрадання активів.

Читайте також: Малюська показав чергову відремонтовану камеру в Київському СІЗО

Зі свого боку директор ДП «Prozorro.Продажі» Олексій Соболев поінформував, що аукціон з продажу «Дніпровського металургійного комбінату» став найбільшим в історії Прозорро.Продажі.

“Це показовий приклад того, що майно у справах банкрутства на аукціонах продається зі збільшенням ціни, навіть якщо приходить лише один учасник”, - зазначив Соболев.

Як повідомлялося, у Міністерстві юстиції України поінформували, що колишню одеську в'язницю - Південну виправну колонію — виставлено на повторний приватизаційний аукціон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-