За програмою часткового безробіття сплатили ₴55 мільйонів – Мінекономіки

За програмою часткового безробіття сплатили ₴55 мільйонів – Мінекономіки

Укрінформ
В межах програми часткового безробіття для підтримки виробників, які змушено припинили виробництво продукції та скоротили робочий час, 16 тис. працівників отримали 55 млн грн. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"У 2021 році на реалізацію програми передбачено понад в 133 млн грн. Наразі виплати отримали вже понад 16 тис. працівників на суму 55 млн грн",- йдеться в повідомленні.

Читайте також: У ІІ кварталі Мінекономіки очікує зростання ВВП на рівні 6%

У Мінекономіки зазначають, що основною причиною, яка є підставою для звернення роботодавців за допомогою по частковому безробіттю в поточному році є зупинення виробництва та скорочення тривалості робочого часу працівників через карантинні обмеження. Як відомо, зазначена програма фінансується на виконання ст. 47 Закону України «Про зайнятість населення» та постанови Кабміну №74 від 3 лютого 2021 року «Про затвердження Порядку надання допомоги по частковому безробіттю». Порядок передбачає спрощений механізм отримання допомоги на час дії карантину, без укладення договору між територіальним центром Державної служби зайнятості та суб’єктом господарювання, який проводить діяльність, пов’язану з виробництвом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-