Нові штами COVID-19 продовжують знецінювати нафту

Нові штами COVID-19 продовжують знецінювати нафту

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в понеділок, 26 липня, на побоюваннях про ослаблення світового попиту на сировину на тлі поширення нових штамів COVID-19 і повеней у Китаї.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $73,68 за барель, що на $0,42 (0,57%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,46 (0,64%) - до $71,61 барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $74,1 і $72,07 відповідно.

Читайте також: Нафта дешевшає через зростання запасів у США та нових COVID-випадків

У минулі вихідні деякі країни повідомляли про рекордне добове зростання нових заражень клоронавірусом і розширювали заходи ізоляції, що може знизити попит на нафту. У Китаї, найбільшому у світі імпортері чорного золота, також спостерігалося зростання випадків захворювання COVID-19. При цьому країна боролася з сильними повенями і тайфуном у центральному і східному регіонах.

Крім того, жорсткі заходи Пекіна щодо зловживання імпортними квотами в поєднанніі з впливом високих цін на сиру нафту можуть призвести до того, що в 2021 р. зростання імпорту нафти Китаєм впаде до найнижчого рівня за два десятиліття.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі даних про зростання запасів у США

«Штам Delta все ще поширюється і Китай почав обмежувати виробництво (нафтопродуктів на незалежних НПЗ - «самоварах») з тим, щоб обмежити імпорт сировини», - сказав Автар Санду, старший менеджер з сировинних товарів сінгапурської компанії Phillips Futures.

Він додав, що інвестори з нетерпінням чекають наступного засідання Федеральної резервної системи і даних щодо запасів нафти у США, щоб визначити напрямок руху цін.

Читайте також: Нафта дешевшає через загрозу нової хвилі COVID-19, спричиненої штамом Delta

Проте, високий попит у США і очікування обмежених поставок підтримують ціни, що дозволило обом контрактам відновитися після 7-відсоткового падіння минулого понеділка.

Минулого тижня кількість нафтових вишок у США збільшилася на 7 од., - до 387 од.. Це максимальний показник з квітня 2020 р., повідомила минулого тижня нафто-сервісна компанія Baker Hughes Co.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-