В Україні виставляють на аукціон «зелену» електроенергію серпня

В Україні виставляють на аукціон «зелену» електроенергію серпня

Укрінформ
Державне підприємство "Гарантований покупець" на аукціоні 26 липня виставляє на продаж електричну енергію, вироблену з відновлюваних джерел (ВДЕ), з постачанням у серпні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє держпідприємство.

Згідно з повідомленням, на продаж виставляються блочні заявки для денних годин доби – 11-15, 01-07, 16-24 та 12-14 години. Зокрема, пропонується договір з динамічними обсягами купівлі-продажу електроенергії. Відповідні умови договору передбачають можливість Гарантованого покупця коригувати обсяги продажу в окремі години до 40% у сторону зменшення.

Під час торгів пакети лотів різних розмірів будуть формуватись послідовно – від 10 до 40 МВт-год. – для задоволення попиту учасників аукціону. За кожним з пакетів лотів торги будуть починатись зі стартової ціни.

Як повідомлялося, від початку року "Гарантований покупець" виплатив понад 33 млрд грн виробникам електроенергії з відновлюваних джерел.

У червні 2020 року Кабінет Міністрів України підписав з учасниками ринку ВДЕ Меморандум про взаєморозуміння стосовно врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики. Документ передбачає, що виробники ВДЕ приймають умови добровільної реструктуризації «зелених» тарифів, що передбачає їх зменшення.

Читайте також: «Гарантованому Покупцю» пропонують виділити кошти для розрахунків за «зелену» електрику

Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії" був ухвалений Верховною Радою 21 липня 2020 року. Цей документ дозволив, зокрема, зменшити розмір «зелених» тарифів для об’єктів, введених в експлуатацію з 1 липня 2015 року до 31 грудня 2019 року: на 10-15% для сонячних електростанцій та на 7,5% – для вітрових електростанцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-